Webinárium

ChatGPT és GPT-4 a munka világában: használati útmutató az OpenAI modellekhez

- Nyelvi modellek használata a mindennapokban

Csuvik Viktor

Egyéb információk

Időpont:
2023.12.20. 14:00-15:30-ig |
2024.02.07.  14:00-15:30-ig |

Előadó: Csuvik Viktor |

Kreditpontok:

  • Erre a képzésre nem jár!

Tematika

Az előadás célja, hogy bevezesse a hallgatókat a ChatGPT alkalmazási lehetőségeibe a munkahelyi környezetben. Először megismerjük az eszközt és a mögötte álló cégóriást (OpenAI), és az azt hajtó technológiát, amely a mesterséges intelligencián alapul. Ismertetésre kerülnek a korábbi GPT modellek, ezekhez képest miben rejlik a ChatGPT varázsa. Kitérünk a ChatGPT működésének alapelveire és megérthetjük, hogyan képes a gép tanulni és válaszolni a felhasználói inputokra.

Az előadás folytatásában bemutatjuk a ChatGPT széles körű használati lehetőségeit. Megismerjük a böngésző- és API-alapú felhasználás módokat (alkalmazásba integrálható megoldás), valamint bemutatásra kerülnek alternatív megoldások is. Ezen eszközök nem feltétlen nyújtják ugyanazt a funkcionalitást, mint a ChatGPT, kitérünk a hasonlóságokra, különbségekre illetve egyéni igényekre szabott felhasználási módokra. Ilyen eszközök például az OpenAssistant (nyílt forrású ChatGPT alternatíva), Bard (Google chatbot megoldása), Sydney (Microsoft hasonló megoldása).

A következő témakör a "prompt engineering", azaz a válaszok minőségének javítása. Megismerjük a prompt technikákat és azon stratégiák fontosságát, amelyek segítségével optimalizálhatjuk a ChatGPT válaszait. Ezen felül a veszélyeket is áttekintjük, amikkel tisztában kell lennünk ha a modell számára szolgáltatunk információt.

Az előadásban kiemelten foglalkozunk a ChatGPT előnyeit élvező saját üzleti területek elemzésével. Megvizsgáljuk, hogy milyen módon alkalmazható a ChatGPT és más GPT modellek a különböző iparágakban. Bemutatásra kerül továbbá a ChatGPT pozitív hatása az üzleti eredményekre és hatékonyságra.

Az előadás következő részében kitekintést adunk a ChatGPT jövőjére a vállalati és általában a mesterséges intelligencia területén (GPT-4 és további variánsok). Áttekintjük a jelenlegi kutatási irányokat, fejlesztéseket és legfrissebb trendeket. Az előadás kitér még az MI fejlődésének hatásaira, következményeire és esetleges veszélyeire.

Az előadás utolsó témája a ChatGPT gyakorlati felhasználása lesz. Az előadó bemutat néhány konkrét esetet, amelyekben a ChatGPT integrálása valóságos környezetben történt.

Előadás felépítése

  • Az eszköz és a mögötte álló technológia megismerése és megértése
  • Használati lehetőségek (böngésző /  api), illetve alternatívák (pl. OpenAssistant, Bard, Sydney)
  • Prompt engineering: Hogyan lehet javítani a válaszok minőségén?
  • A ChatGPT előnyeit élvező saját üzleti területek elemzése
  • Kitekintés a ChatGPT jövőjére a vállalati és általában a mesterséges intelligencia területén
  • Felhasználási eset a gyakorlatban: ChatGPT integrációja a gyakorlatban
  • Kérdések/Válaszok

____________________________________________________________________

További előadások ChatGPT témában:

      

   

Előadó

Csuvik Viktor

Viktor jelenleg PhD hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Az ipari projekteken szerzett tapasztalatai alapján - melyet hazai és külföldi cégek alkalmazottjaként szerzett - keres innovatív megoldásokat a szoftverfejlesztésben a mesterséges intelligencia felhasználásával.

Jelenlegi munkája az automatikus programjavítással és a forráskód beágyazásával kapcsolatos problémákra összpontosít, melyek kutatása során ismerkedett meg a nagy nyelvi modellekkel, amilyen a GPT is.

További képzések az előadótól

Időpontok és információk

2023.12.20

90 perc

On-line

19 990,00 Ft

2024.02.07

90 perc

On-line

19 990,00 Ft

Az árak 27 % ÁFA nélkül értendők.

A tanfolyam és a technikai követelmények részletesebb leírása a következő oldalon található weboldalunk.

!ERR No images found in /images/fotogalerie/kursy_onw/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.